ProTeam Liam Slock zes weken na val terug aan de start in Nokere Koerse

Eindelijk opnieuw koersen. Zes weken na zijn zware val in de GP La Marseillaise staat Liam Slock (23) aan de start van de Danilith Nokere Koerse. "Met een gezonde portie zenuwen, maar met meer goesting dan stress."
Race Team 12 maart 2024

Het was een stevig blessurebulletin voor Slock, na zijn val in het slot van La Marseillaise, eind januari: een spierscheur van zes centimeter in zijn bovenbeen, flink wat schaafwonden en een zware hersenschudding zetten hem weken aan de kant. Morgen kan hij eindelijk weer koersen, in Nokere. "Ik ben benieuwd", vertelt hij. "Ik stond zes weken aan de kant, waarvan ik één week effectief niet mocht fietsen en het twee weken rustig aan moest doen. Op training zag het er allemaal goed uit, maar het is altijd afwachten hoe dat er in een wedstrijd uit komt. Ik sta dus met wat zenuwen aan de start van Nokere Koerse, maar er is meer goesting dan stress."

 

Van de crash- Slock viel over een andere renner in een afdaling- weet hij niets meer. En ook van de uren daarna blijft niets meer over. "Ik was ook heel vergeetachtig in het begin. De dag na de val belde ik bijvoorbeeld twee keer naar mijn moeder met hetzelfde verhaal. Het is geen leuk gevoel te weten dat er een stuk uit je herinneringen is verdwenen. Gelukkig is daar vandaag niets meer van te merken. We zijn er qua trainingsarbeid ook heel voorzichtig mee omgesprongen. Ik moet de medische ploeg en de performance staff bedanken dat ze me die tijd hebben gegeven, want die was belangrijk."

 

Slock vertoefde de voorbije weken in Spanje om opnieuw op scherp te staan voor de rest van het voorjaar. "Vallen is frustrerend, zeker zo vroeg in het seizoen. Ik had het gevoel in mijn beste vorm ooit te verkeren en hoopte op nog een paar mooie uitslagen. Ondertussen kijk ik weer hoopvol vooruit, het seizoen is tenslotte nog lang. Ik wil de ploeg helpen en af en toe zelf mijn kans proberen te wagen. Mocht ik in Parijs-Roubaix iets kunnen betekenen voor Arnaud De Lie dan zou dat fantastisch zijn."

 

 

 

 

Picture: PhotoNews