ProTeam Maxim Van Gils rijdt naar een 7e plaats in La Primavera

Milaan-Sanremo is de langste eendagswedstrijd van het jaar maar het was zoals elke keer weer wachten tot de Poggio tot de wedstrijd echt zou ontploffen. Tadej Pogacar viel twee keer aan en wist een gat te slaan. Na een achtervolging in de afdaling kon Maxim Van Gils aansluiten bij de kopgroep voor de laatste kilometers.
Race Team 16 maart 2024

"Mijn afdaling van de Poggio ging niet zoals gepland. Op een bepaald moment schoof mijn achterwiel wat weg. Ik viel daardoor bijna in een van de haarspeldbochten en werd wat angstig. Het was met die schrik dat ik de afdaling van de Poggio moest inzetten, waardoor ik voortdurend op tien meter van de kopgroep bleef hangen. Dat vroeg helaas veel energie.”

Aangekomen bij de finish, in de kopgroep van 12 renners, was een 7e plaats het meest haalbare voor Maxim Van Gils na de snelst gereden La Primavera in de geschiedenis van het wielrennen. "Ik heb mijn best gedaan. In een peloton vol klimmers kan ik een goede sprint rijden, maar vandaag waren Philipsen, Pedersen en Matthews er nog bij… het was dus tegen echte massasprinters, ik kan mezelf hier dus niets verwijten."

Het resultaat van vandaag is de vijfde toptienplaats voor Maxim Van Gils in vijf wedstrijden in 2024. Een zeer sterke start van het seizoen voor de jonge Belgische renner. Na de finish was Maxim tevreden met zijn resultaat en was hij blij dat hij een sterke prestatie kon neerzetten, gebouwd op sterk teamwork. "We hebben als team snel en attent gekoerst en dat was mooi om te zien. Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik weer een stap vooruit heb gezet. Het team gelooft in me en het is fijn om dat vertrouwen te bevestigen."

Foto: PhotoNews