ProTeam Andreas Kron kijkt ernaar uit om een rugnummer op te spelden

De 25-jarige Deense renner sprak met ons voor zijn eerste koers van het seizoen, de Volta Ciclista a Catalunya, die maandag van start gaat.
Race 17 maart 2024

"Na het trainingsongeval waarbij ik een hersenschudding opliep, hernam ik de training thuis. Daarna vertrok ik op hoogtestage met de ploeg in Andorra, waar ik de voorbije weken spendeerde. Ik deed er koersgerelateerde inspanningen en de voorbije week voelde ik me beter en beter."

"Na de tegenslag deed ik langere duurtrainingen en bouwde ik rustig op. Ik kijk nu echt uit om terug te koersen. De voorbereiding op hoogte ging goed. Uiteraard is het steeds beter om al een koers in de benen te hebben, maar dat was niet mogelijk, dus ik hoop beter uit Catalonië te komen richting de Ardennenklassiekers. Misschien kan het zelfs een voordeel zijn dat ik nog niet veel koerste, maar we zullen zien."

De ploeg terugvinden

"Volgende week hoop ik het goede gevoel te vinden tijdens koers. Als ik een rugnummer opspeld en een opportuniteit zie, ben ik natuurlijk altijd gemotiveerd om voor een goed resultaat te gaan. Ik ben vooral blij om de ploeg terug te vinden, de renners en staff. De ploeg doet het heel goed, dat geeft mij ook vertrouwen. Ik genoot om te zien hoe goed de voorbije weken al waren, het pusht mij ook om daarvan deel te willen uitmaken. Maxim zal ook in Catalonië zijn, wij zijn een beetje dezelfde type renner. Hopelijk kunnen we als ploeg voor een etappe gaan, met hem of iemand anders."

"Ik hoop op het podium te staan van een van de Ardennenklassiekers dit seizoen, terugkijkend op mijn prestatie in de Amstel Gold Race vorig jaar wil ik het dit jaar nog wat beter doen. Daarnaast wil ik ook opnieuw winnen op WorldTour level, zoals in de Vuelta vorig jaar."

Foto's: Facepeeters & PhotoNews