Ladies Thalita de Jong wint puntenklassement in Tour de Normandie Féminin

Ondanks lekke band in finale kan Thalita de Jong (30) haar groene puntentrui verdedigen in de Tour de Normandie. Ze pakt bovendien een mooie achtste plaats in het eindklassement.
Race 17 maart 2024

Razend spannend werd het nog, die laatste etappe van de Tour de Normandie Féminin. De rensters kregen in het slot van de vierdaagse ronde nog stevig wat hoogtemeters- 2.400 in totaal- voorgeschoteld. De lastigste rit in rij, maar dat weerhield Thalita de Jong niet om succesvol de groene puntentrui- die sinds zaterdag op haar naam stond- én haar algemeen klassement te verdedigen. 

"We hebben fantastisch gereden alweer", vertelt een gelukkige Thalita de Jong. "We hadden niemand in de kopgroep vandaag, maar in het peloton kon ik samen met Katrijn De Clercq en Anna Van Wersch voortdurend attent voorin blijven. Toen Riejanne Markus op 80 kilometer van de meet vanuit onze groep de versnelling inzette, was ik de enige die kon volgen. Een prima situatie dus, al werd dat nog even spannend door een lekke band. Omdat alles in stukken lag, kon ik ook niet meteen wisselen van fiets en moest ik een heel eind zo verder." 

De Jong kon de schade gelukkig beperken en kon na de wissel vlot opnieuw aansluiten. "Het kwam er dan vooral op aan om Victoire Berteau (Cofidis) en Lauren Stephens (Cynisca Cycling), mijn dichtste concurrentes voor de puntentrui, in de gaten te houden. Al kwam dat klassement eigenlijk nooit meer echt in gevaar." 

Thalita de Jong zette haar groene trui uiteindelijk nog extra in de verf met een sterke sprint, waardoor ze ook nog eens de achtste plaats in het algemeen klassement pakt. "Ik blik heel tevreden terug op deze ronde. Ik baal nog steeds van mijn tijdrit, was die beter geweest dan had ik nog hoger kunnen eindigen in het algemene klassement. Maar de benen zijn goed, de vorm evenzeer en we hebben mooi teamwork kunnen neerzetten. We mogen trots zijn." 

 

 

 

 

Picture: PhotoNews