Development Liam Van Bylen wint Zuidkempense Pijl

Liam Van Bylen (19) heeft de 60e editie van de Zuidkempense Pijl gewonnen. De renner van het Lotto Dstny Development Team was de snelste in de sprint.
Race 17 maart 2024

Knap teamwerk in Mol, waar de jubileumeditie van de Zuidkempense Pijl voor beloften en elite zonder contract op het programma stond. Liam Van Bylen kwam er als eerst over de meet na pech in de finale. "Ik geloofde er niet meer in omdat ik heel wat krachten had verspeeld, maar de ploeg bracht me meteen terug vooraan en trok een prima sprint aan", vertelt een trotse Van Bylen. 

"Het was een zeer snelle wedstrijd, waarvan de schifting al werd gemaakt op de eerste kasseistrook. Op Ten Aard, zowat de scherprechter van de wedstrijd, ontstond een groepje van ongeveer 30 renners waar alle 'Lotto boys' bij zaten. Ik voelde me goed en liet dat ook aan hen weten, waarop zij me bijzonder goed voorin hielden en me goedgeplaatst konden afzetten voor de laatste kasseistrook." 

Bij het opdraaien van die finale strook liep het evenwel nog bijna mis. "Mijn stuur brak, waardoor mijn shifter naar beneden bengelde", vertelt Van Bylen nog. "Onze wagen bleek te ver achterop waardoor ik er alleen voor stond tot ik op 5 kilometer van de aankomst van fiets kon wisselen. Ik geloofde niet meer in winst, maar toen ik toch opnieuw kon aansluiten, brachten de jongens me meteen naar voor en trokken ze de sprint voor me aan. Ik ben uiteraard bijzonder gelukkig dat ik hun werk kon afmaken. Mijn ploegmakkers hebben werk geleverd waar ik alleen maar trots op kan zijn." 

 

Picture: Brecht Steenhouwer/ RTV