ProTeam Maxim Van Gils verlengt zijn contract bij Lotto Dstny tot 2026

Maxim Van Gils blijft bij Lotto Dstny. De 24-jarige derde van de Strade Bianche zet zijn handtekening onder een contract van twee jaar.
Algemeen 18 maart 2024

Nog meer goed nieuws: na Lennert Van Eetvelt vorige week verlengt nu ook Maxim Van Gils zijn contract bij Lotto Dstny. Ook hij blijft tot 2026. Van Gils rijdt al sinds 2018 voor de ploeg, en maakte in 2021 de overstap van het jonge development team naar het profpeloton. "Lotto Dstny is zowat mijn tweede thuis", vertelt een gelukkige Maxim Van Gils. "Ik kijk er telkens naar uit om terug naar een wedstrijd te mogen vertrekken om mijn ploegmaten en de staf weer te zien. Ik ben hier ondertussen meer dan vijf jaar, iedereen is als familie geworden." 

Van Gils is bijzonder sterk aan het jaar begonnen. Sinds de start van het seizoen eindigde hij nog niet buiten de top zeven, met een derde plek in de Strade Bianche, winst in de tijdrit van de Ruta del Sol en afgelopen weekend nog een zevende plaats in Milaan-Sanremo als voorlopige kers op de taart. "Straks komen nog de Ardennenklassiekers en ik hoop me ook ginder te tonen. Het zou mooi zijn als ik de komende twee jaar mijn niveau op hetzelfde élan verder kan opkrikken én daarmee Lotto Dstny opnieuw naar World Tour kan helpen." 

Lotto Dstny-CEO Stéphane Heulot is verheugd dat Van Gils heeft bijgetekend. "Dat na Lennert Van Eetvelt ook Maxim Van Gils de komende twee jaar in de kleuren van Lotto Dstny blijft, doet ons uiteraard deugd. We geloven sterk in Maxim en in zijn kansen om te blijven schitteren in wedstrijden. Bij ons kan hij verder groeien en zijn talent blijven ontwikkelen. 

 

Picture: PhotoNews