ProTeam Jenno Berckmoes sprint naar derde plaats in Coppi e Bartali

Naast de Volta a Catalunya, was de ploeg ook actief in Italië vandaag, voor de eerste etappe van de Coppi e Bartali. Jenno Berckmoes werd derde.
Race 19 maart 2024

In mooi zonnig weer kregen de renners een krachtige etappe van 109 kilometer rond Pesaro voorgeschoteld. De vroege vlucht was er eentje met vier renners, die een maximale voorsprong van 2 minuten uitbouwden.

"Onze eerste opdracht vandaag was om te kijken dat geen sterke ploegen in de vlucht gingen", vertelt Jenno Berckmoes. "De ploeg deed dat perfect. Het parcours ging nog op en neer op het einde, en er waren verschillende aanvallen, maar wij bleven goed vooraan. Harm (Vanhoucke) en Sylvain (Moniquet) deden het prima om de aanvallen te controleren." Rond 15 kilometer van het einde kwam alles opnieuw samen.

"Logan (Currie) bracht me in een perfecte positie richting de finale, in de eerste vijf renners. We kregen dan nog een technische afdaling voor de kiezen, richting de vlakke finish. We begonnen aan de afdaling en Marco Brenner (Tudor Pro Cycling), die uiteindelijk wint, had een lichte voorsprong. Logan haalde nog alles uit de kast om hem terug te halen, maar het was net niet", zegt Berckmoes. "Ik werd nog ingesloten door Matteo Malucelli, die tweede werd, maar ik ben blij over mijn sprint. De ganse ploeg was sterk, het was een mooi begin. Morgen is de zwaarste etappe, waarvoor we Harm en Sylvain uitspelen voor het klassement. Voor mezelf zie ik wel waar ik eindig." 

Foto: PhotoNews