Development Lorenz Van de Wynkele tweede in openingsetappe Olympia's Tour

Lorenz Van de Wynkele is vandaag knap tweede geworden in de openingsetappe van de Olympia's Tour.
Race 20 maart 2024
 

Hoe slecht de race voor Lorenz Van de Wynkele begon, zo goed eindigde die. Van de Wynkele kwam stevig ten val in de beginfase van de 145 kilometer lange etappe van en naar het Nederlandse Medemblik. "We gingen met een man of vier tegen de grond op een drempel die niet was aangegeven", vertelt Van de Wynkele. "Ik kwam er met schaafwonden van af, maar mijn fiets was wel helemaal stuk. Het was echt een lelijke val." 

Van de Wynkele kon op adrenaline verder om uiteindelijk als tweede te finishen. "Op zo'n vijftien kilometer van de meet gingen we er met z'n drie vandoor- ik, samen met een renner van Metec-Solarwatt en iemand van Lidl-Trek. Op het einde kwam daar nog een man van VolkerWessels bij en die demarreerde meteen. Ik twijfelde te lang en reageerde te laat. Zonde, want ik denk echt dat de winst erin zat. Ik kan mijn teleurstelling niet echt verbergen." 

De komende dagen komen er evenwel nog kansen. "We krijgen meer gelijkaardige ritten zoals die van vandaag. Vlak en met kans op waaiers. Ik hoop vooral op wat extra wind, dan kunnen we hier nog mooie resultaten neerzetten."