ProTeam Jenno Berckmoes opnieuw op podium in Coppi e Bartali

De derde etappe van de Coppi e Bartali over 132 kilometer was eentje gevuld met klimwerk, rond Riccione. De overwinning ging naar Koen Bouwman, in een sprint met twee. Jenno Berckmoes sprintte naar de derde plek.
Race 21 maart 2024

8 renners vormden de vroege ontsnapping, waaronder ook Harm Vanhoucke en Milan Donie. "Het plan was om aandachtig voorin the koersen vanaf het begin, aangezien we niet echt wisten hoe de situatie zou evolueren vandaag. Het vergde wat tijd om een ontsnapping te krijgen. We begonnen aan de langste klim van de dag, Milan en Harm deden het perfect om daar mee te springen met een mooie groep", zegt Jenno Berckmoes.

De groep kreeg niet veel voorsprong, in het midden van de etappe kwam alles opnieuw samen. Op de klimmetjes spatte het peloton uiteen. Met nog 30 kilometer op de teller, moesten de renners nog de steilste klim aanvatten, 2.5 kilometer boven 10%. "We overleefden de klim met slechts 20 renners, waaronder Sylvain (Moniquet), Harm (Vanhoucke), Logan (Currie) en mezelf. We waren collectief opnieuw heel sterk, maar het was moeilijk om alle aanvallen te controleren. Net voor de laatste klim ontsnappen Koen Bouwman (Visma - Lease a Bike) en Louka Matthys (Bingoal WB). We aarzelden even, maar mijn ploegmaats haalden nog alles uit de kast, helaas kwamen we net te kort."

Jenno Berckmoes wint de sprint voor de derde plaats, wat hem zijn tweede podium van de week oplevert. "Het is wel jammer dat we hen net niet terugnamen, als je ziet dat ik de sprint nog gemakkelijk win. Mijn ploegmaats gingen er nog vol voor, maar er bleven helaas twee renners voorop. Natuurlijk is een overwinning mooier, maar er zijn nog twee etappes."

Foto: PhotoNews