ProTeam Late ontsnapping houdt Jenno Berckmoes van overwinning in Coppi e Bartali

Jenno Berckmoes neemt zijn derde podium over vier etappes in Italië.
Race 22 maart 2024

Alec Segaert kleurde de vierde etappe met start en finish in Brisighella in de kopgroep, samen met negen andere renners. "Opeens maakte Gianluca Brambilla, die goed staat in het klassement, de sprong richting de ontsnapping en dat maakte het natuurlijk lastig. De kansen voor Alec waren weg, dus probeerde hij solo te gaan", blikt Jenno Berckmoes terug.

Marco Brenner sloot zich vooraan aan bij Segaert. “Alec wachtte op ons, omdat we wisten dat hij daar niet meer voor de overwinning kon gaan. Hij deed het nog steeds perfect, samen met Logan (Currie) en Harm (Vanhoucke) bepaalde hij het tempo richting de slotklim, op 5 kilometer van de finish. Het ging allemaal goed, tot de aanval van Archie Ryan (EF). Hij was de sterkste op de klim."

“Gelukkig waren Sylvain (Moniquet) en Jarno (Widar) ook supersterk en gingen ze vol om hem terug te pakken. Er was nog een valpartij in de afdaling, wat voor wat chaos zorgde en ons daar waarschijnlijk enkele seconden kostte om hem terug te nemen. De overwinning kwam er opnieuw net niet, wat teleurstellend is, maar tegelijkertijd is het fijn om te voelen dat de ploeg supersterk is. Morgen zullen we voor de laatste etappe ons klassement verdedigen en die etappeoverwinning proberen te pakken."

Foto: Sprintcycling