Development Joshua Giddings tweede in vierde etappe Olympia's Tour

Joshua Giddings (20) is tweede geworden in de voorlaatste etappe van de Olympia's Tour. "Het was een bijzonder hectische wedstrijd, maar we hebben prima samengewerkt als team."
Race 23 maart 2024

De etappe tussen Gieten en Ruurlo was met zijn 168 kilometer de langste tot nog toe. Met wind die tot 30 kilometer per uur blies, was het meteen ook de lastigste. "Al na vijf kilometer brak het peloton in stukken", vertelt Joshua Giddings. "Toen al wist ik dat het zaak zou worden om de hele dag voorin te zitten, zoveel mogelijk uit de wind ook. Dat lukte, tot we halfweg de wedstrijd enkele klimmetjes en nog meer wind kregen voorgeschoteld en het peloton helemaal versnipperd raakte." 

Giddings raakte in een derde groepje verzeild. "Gelukkig konden we dankzij perfect teamwork in de laatste 40 kilometer terugkeren naar de kopgroep. Ik wilde me geen tweede keer laten vangen en bleef voortdurend voorin. Dat moest ook, want het leek alsof je voor alles moest klaarzitten. Er waren voortdurend aanvallen, maar ook nog enkele valpartijen in de smalle straten. Het was echt belangrijk om bij de eerste tien te blijven." 

Met nog 15 kilometer te gaan, kon Joshua Giddings deel uitmaken van een kopgroep van tien richting de meet. "Ook de gele trui was mee, dus we konden het werk aan hen laten. Ik wist dat het uiteindelijk op een sprint zou uitdraaien en ben vol gegaan. Spijtig dat ik niet kon winnen, het was zo dichtbij, maar ik kan niet ontevreden zijn na zo'n hectische en lange wedstrijd." 

Morgen staat de slotetappe van de Olympia's Tour nog op het programma. Lorenz Van de Wynkele is nog steeds leider in het klassement van de tussensprints. 

  

  

Picture: Olympia's Tour