ProTeam Harm Vanhoucke zesde in eindstand Tour de Hongrie

Harm Vanhoucke blikt terug op een knappe Tour de Hongrie. Met drie toptienplaatsen verzekert hij zich van een zesde plek in de eindstand.
12 mei 2024
De laatste etappe, met drie passages over de Pecs, was een stevige afsluiter van de Ronde van Hongarije. "En er werd al bij de eerste doortocht stevig koers gemaakt", blikt Vanhoucke (26) terug. "Die klim was veel explosiever dan verwacht en de koers is eigenlijk niet meer stilgevallen nadat we er de eerste keer over gingen. De derde en laatste keer was het uiteindelijk ieder voor zich. Ik heb mijn eigen tempo proberen te zoeken en kon op de top nog net aansluiting maken met de groep voor ons die voor de overwinning sprintte. Helaas net te laat, weliswaar, waardoor ik vandaag achtste eindig."
 
Vanhoucke is tevreden over zijn Tour de Hongrie. Met drie keer top tien eindigt hij op een knappe zesde plaats in het eindklassement. "Ik was elke keer compleet leeg toen ik over de meet kwam. Dan mag je zeggen dat het hard genoeg is geweest. We hebben er het maximum uitgehaald met de ploeg, dit was een goeie week. Ik kijk uit naar een weekje rust nu. Ik ga even herbronnen zodat ik met een fris hoofd de voorbereidingen richting Vuelta kan aanvatten."
 
 

Picture: PhotoNews