ProTeam Wat een start van deel twee van het seizoen: Maxim Van Gils wint GP Aargau

Hij sloot deel één van zijn seizoen af met een overwinning en opent deel twee met een nieuwe: Maxim Van Gils (24) heeft de GP Kanton Aargau gewonnen.
Race 07 juni 2024

Het Zwitserse voorbereidingsluik richting Tour de France is prima gestart voor Lotto Dstny. Maxim Van Gils sprintte in Leuggern naar de overwinning van de GP Aargau, de traditionele opwarmer voor Tour de Suisse. "Ik had thuis gezegd: als het najaar half zo goed wordt als het voorjaar, dan wordt het goed. En kijk nu hoe het begint… Dit doet deugd, natuurlijk."

Met de GP Aargau pakt Van Gils zijn derde overwinning van het seizoen. "Ik had nochtans geen supergevoel vandaag, wellicht omdat ik net uit hoogtestage kom. Het was een stevige wedstrijd, met elke ronde opnieuw die klim erin. Het was ook echt warm vandaag. Maar de ploeg heeft van begin tot einde heel goed werk geleverd. Het was een gevecht om in die laatste bocht bij de eersten in te draaien. Pascal (Eenkhoorn) bracht me helemaal naar de tweede positie. Dat was wat te vroeg, ik wilde toen nog niet helemààl vooraan zitten (lacht). Ik liet me dan maar weer wat uitzakken. Op 200 meter ben ik dan echt aan gegaan en voelde ik dat er veel op zat. Nu heb ik nog een dag om uit te rusten tot de Ronde van Zwitserland echt begint. Ik heb er zin in."

 

Foto: Orbea