Development Liam Van Bylen zegeviert in Brussel-Zepperen Fruitroute

Liam Van Bylen zegeviert in de Brussel-Zepperen Fruitroute: de renner van het Lotto Dstny development team kon het afmaken in de sprint. "Zonder mijjn ploegmaat Tars had ik nooit kunnen winnen."
Race 09 juni 2024

De Brussel-Zepperen Fruitroute viel al na 15 kilometer, op de tweede kasseistrook van de dag, quasi in zijn plooi. Acht renners, waaronder Liam Van Bylen en Tars Poelvoorde, reden weg van de rest. "We werken super goed samen", vertelt Van Bylen. "Met Tars sprak ik af dat we het groepje verder wilden uitdunnen op de laatste strook, die na honderd kilometer wedstrijd lag."

Vijf renners bleven uiteindelijk over om de plaatselijke ronden in te gaan. "Ik zei tegen Tars dat we het ploegenspel moesten spelen en dat hij moest proberen om weg te rijden. Dat deed hij ook een paar keer, zonder succes helaas. We besloten dan maar om mijn kaart te trekken. Tars heeft zich vervolgens de volle ronde en een half op kop gezet. Hij liet het tempo niet meer zakken zodat niemand nog de kans kreeg om weg te rijden. Zo kon ik het afmaken in de sprint. Zonder Tars had ik nooit kunnen winnen. Hij was de sterkste man in koers en reed vandaag echt op een ander level."