Algemeen 3de plaats voor Arnaud De Lie in eerste rit Tour de Suisse

Hij zat perfect gepositioneerd voor ritwinst, maar pech zet Arnaud De Lie vandaag op drie in de Ronde van Zwitserland. "Een overwinning glipt ons hier door de vingers, maar ik heb perfect ploegwerk gezien", zegt ploegleider Dirk Demol.
Race 10 juni 2024

"Alle puzzelstukken moeten juist vallen", had De Lie vooraf voorspeld. "Er zijn niet veel sprinterskansen deze week, dus ik moét vandaag wel gemotiveerd zijn. Het wordt niet gemakkelijk. De lastige klim op het einde (2,9 kilometer aan 6,3 procent gemiddeld, red.) maakt deze eerste rit moeilijk te voorspellen."

De Lie kreeg gelijk, want met een sterk uitgedund peloton- zo'n 80 renners bleven na de lastige finale nog over- ging het naar de sprint. De Lie zat perfect gepositioneerd, met Cedric Beullens als perfecte lead-out. "Helaas gebeurt er op dat moment net iets met zijn ketting, waardoor Arnaud heel even de benen moet stilhouden en hij de ritwinst door de neus geboord ziet", vat ploegleider Dirk De Mol samen. "Hij finisht derde, maar we mogen er zeker van zijn dat een overwinning ons hier tussen de vingers glipt."

"Dat maakt het gevoel na rit één van deze Tour de Suisse natuurlijk dubbel. We hebben niet veel kansen om deze week voor een overwinning te gaan en de rit van vandaag was daar al één van. Tegelijk moeten we het goede met ons meenemen: ik heb een heel sterke ploeg gezien. Jarrad (Drizners) en Jacopo (Guarnieri) leverden zoals afgesproken sterk werk voor het inzetten van de finale en ik zag een heel sterke lead-out van Cedric. Dat Arnaud bovendien present geeft na een periode zonder competitie en meteen toont dat de benen er zijn, stemt gerust. Op naar morgen."

 

Foto: PhotoNews